העוגה של ענת: טירמיסו • עוגת גבינה איטלקית ללא אפייה

    יוסי ברויער No Comments on העוגה של ענת: טירמיסו • עוגת גבינה איטלקית ללא אפייה
    21:46
    16.05.24
    איתי גדסי ויוסי צלניקר No Comments on אליהו ארנד חושף: כך הגיב ראש הישיבה לכתבת הפרופיל

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    העוגה הזו מוצלחת מאוד, מהירה מאוד להכנה וזוכה בהמון מחמאות. אפשר להכין אותה יום מראש ולשמור במקרר.

    לתבנית מלבנית 20X30 ס"מ

    החומרים:

    • חצי כוס קפה חזק, מוכן לשתיה, צונן
    • 2 כפות ברנדי או ליקר קפה
    • חצי חבילת ביסקוויטים מרובעים (פתי-בר) בטעם שוקולד
    • 4 חטיפי שוקולד חלב — "מקופלת" מיני

     

    קרם גבינה:

    • 500 גרם גבינת 9%
    • 1 כוס חלב
    • 1 חב' פודינג וניל אינסטנט
    • 2 מכלים שמנת להקצפה
    • 100 גרם אבקת סוכר

     

     

    אופן ההכנה:

    1. מתחילים בקרם גבינה: שמים את הגבינה בקערה גדולה, ומוסיפים את הפודינג והחלב. מקציפים במערבל חשמלי לקבלת תערובת אחידה לגמרי.
    2. במקצפים נקיים מקציפים לחוד את השמנת עם אבקת הסוכר עד שנוצרת קצפת יציבה. משגיחים שלא להקציף יותר מדי כדי שהשמנת לא תהפוך לחמאה.
    3. מעבירים חצי מהקצפת אל תערובת הגבינה ומקפלים אותה בעדינות אך ביסודיות. בינתיים שומרים את שאר הקצפת במקרר.
    4. טובלים את הביסקוויטים בקפה ומניחים על תחתית התבנית כך שהיא תהיה מכוסה יפה. מורחים על הביסקוויטים חצי מתערובת הגבינה.
    5. מפוררים 2 ממתקי "מקופלת" וזורים אותם על הגבינה. מרטיבים עוד ביסקוויטים בתוך הקפה ויוצרים שכבת ביסקוויטים שניה על הגבינה. מורחים את השכבה הזו בשארית קרם הגבינה.
    6. מעל קרם הגבינה מורחים את שארית הקצפת. אם רוצים אפשר לשים את הקצפת בשקית זילוף עם צנתר עגול, ולזלף בצפיפות תלוליות קצפת בצורת כיפות קטנות, כמו בצילום. מפוררים את שאר ה"מקופלת" וזורים על הקצפת.
    7. מכסים את התבנית בפלסטיק נצמד או רדיד אלומיניום, ושומרים במקרר, לשעתיים לפחות אך עדיף כל הלילה.
    8. טיפ: אפשר להכין את הטירמיסו עם עוגיות בישקוטים


    0 תגובות